Mainos

Lumi Resort tarjoaa seik­kai­lua ja rau­hoit­tu­mis­ta lähellä kes­kus­taa, mutta erämaan rau­has­sa

Arctic Lifestylen Lumi Resort Ollerovaarassa tarjoaa virkistystilat ja aktiviteetit – aina asiakkaan toiveiden mukaan kustomoituna.

Yrittäjänä 14 vuotta toiminut Juha-Pekka Mikkola kertoo, että Lumi Resort on rakennettu ennen kaikkea myös paikallisia, ei ainoastaan turisteja varten.
Yrittäjänä 14 vuotta toiminut Juha-Pekka Mikkola kertoo, että Lumi Resort on rakennettu ennen kaikkea myös paikallisia, ei ainoastaan turisteja varten.

Rovaniemen Ollerovaarassa lumen kuorruttamien puiden lomassa kohoaa jyhkeä hirsirakennus. Rakennus paljastuu Arctic Lifestylen Lumi Resortin päärakennukseksi, jossa toimii upouusi maisemaravintola, sauna ja ohjelmapalvelutalo.

Pihapiirissä vallitsee käsittämätön rauha, vaikka ollaan vain reilun kahdeksan kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta.

Rauha ja yksityisyys ovatkin Lumi Resortin valttikortteja.

– Vaikka ei olla kaukana keskustasta, ollaan jo erämaassa, toteaa yrittäjä Juha-Pekka Mikkola.

Amazing Race -kisa tai Rokin kanssa jäille?

Lumi Resort sopii hyvin esimerkiksi polttareiden, kokousten ja virkistystapahtumien kuten tyky-päivien järjestämiseen. Tuhatneliöisestä päärakennuksesta löytyy ravintolan ja saunan lisäksi kokoustila ja terassilta aina valmis poreallas.

Ulkoa löytyy erilaisia aktiviteetteja, kuten paintball-pelit ja turnaukset, jotka suunnitellaan ryhmän kiinnostuksen mukaan. Yhtenä erikoisuutena Juha-Pekka Mikkola mainitsee räätälöidyt seikkailukisat.

– Niitä löytyy parikymmentä erilaista variaatiota. Yksi suosikki on ollut Amazing Race -tyyppinen kisa.

Talvisia suosikkiaktiviteetteja ovat esimerkiksi jääkarting ja sen ympärille rakennetavat kisat sekä moottorikelkkasafarit.

– Etenkin kokouksen jälkeen on mahtava päästä ulos tuulettumaan ja nauttimaan luonnosta ennen saunaa ja ruokailua, Mikkola sanoo.

– Kuusi metriä korkea trapetsitolppa on yksi huikea ohjelma, jossa asiakkaan pitää voittaa itsensä kiivetessään tolpan päälle muiden kannustaessa vieressä, hän jatkaa.

Kesäisin muita suosittuja ohjelmia ovat paintball, koskenlasku sekä panssarivaunulla ajo.

Uutena aktiviteettina Mikkola on parhaillaan käynnistelemässä yhteistyötä Rovaniemen Kiekon kanssa. Sen myötä asiakas voi esimerkiksi varata oman hallivuoron, jonka ympärille ohjelma rakennetaan Rokin pelaajien kanssa. Harjoitukset voivat toimia esimerkiksi tyky-päivän ohjelmana. Mikkola vinkkaa, että idea on hauska myös polttariporukalle.

– Polttarisankarin voi laittaa maaliin torjumaan Rokin joukkuetta vastaan tai vaihtoehtoisesti koko ryhmä pääsee jäälle laukomaan.

Yksi Lumi Resortin erikoisuuksista on maisemasauna ja terassi porealtaineen, jossa löylyjen lomassa pääsee ihastelemaan tähtitaivasta ja oikein hyvällä tuurilla myös revontulia.
Yksi Lumi Resortin erikoisuuksista on maisemasauna ja terassi porealtaineen, jossa löylyjen lomassa pääsee ihastelemaan tähtitaivasta ja oikein hyvällä tuurilla myös revontulia.

Yrittäjyyden lopputyö

Lumi Resortin avaaminen juuri Ollerovaaraan merkitsi Mikkolalle pitkäaikaisen unelman toteutumista. Samaisessa paikassa on aiemmin aloiteltu matkailutoimintaa parinkin eri yrittäjän toimesta, ja Mikkola on haaveillut paikan ostamisesta siitä asti, kun ensimmäinen konkurssipesä tuli myytiin kymmenisen vuotta sitten.

Vuonna 2017 Mikkolan haave vihdoin toteutui.

– Tämä on minulle eräänlainen lopputyö yrittäjyydestä, sillä tässä yhdistyy kaikki, mistä olen haaveillut, 14 vuotta yrittäjänä toiminut Mikkola sanoo.

Kaiken yhdistäminen onkin avainasemassa Lumi Resortissa. Mikkola haluaa, että asiakas pääsee mahdollisimman helpolla: yhdellä puhelinsoitolla hoituvat niin tilat, aktiviteetit, ruokailut kuin kuljetuksetkin.

– Lokaatio on täydellinen. Täällä saa olla oman porukan kesken rauhassa.

Tällä hetkellä Mikkola keskittyy kuitenkin saattelemaan nykyiset suunnitelmat maaliin. Tämän vuoden aikana ravintolan yhteyteen valmistuu 150 paikkainen lämmitetty lasiterassi, josta on näkymät kohti kaupunkia.

– Kirkkaalla säällä näkee esimerkiksi Santavaaran ja jokimaisemaa.

Ravintolan taakse, vaaran laelle, nousee puolestaan vuoden 2020 aikana kymmenen panoraamamökkiä. Niistä pääsee ihailemaan pohjoistaivaalla leimuavia revontulia – yhä lähellä keskustaa, mutta erämaan rauhassa.

Lumi Resort taipuu hyvin myös kokousten pitopaikaksi. Samaan pakettiin hoituvat niin tilat, lounaat kuin kokouskahvitkin.
Lumi Resort taipuu hyvin myös kokousten pitopaikaksi. Samaan pakettiin hoituvat niin tilat, lounaat kuin kokouskahvitkin.