Presidenttivierailu: Sauli Nii­nis­tön ja ken­raa­li­ku­ver­nöö­rin vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Kolumni: Taivas ei ole pu­toa­mas­sa nis­kaam­me

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jat: Ny­ky­met­sä­ta­lous haastaa vanhoja kä­si­tyk­siä

Risto Kelloniemi kirjoitti (LK 3.2.) listan metsätalouden tekemistä ”ympäristörikoksista”. Hän piti liputuspäivää metsätaloudelle naurettavana.

En näe naurettavana sitä, että metsätalouden ansiosta sotakorvaukset maksettiin. Samalla Suomi teollistui ja koko nykymuotoinen yhteiskuntamme on rakentunut tälle teollistumiselle. Ihmiset rakensivat kotinsa ja elättivät perheensä savotoiden tuloilla. Noiden ”rikosten” ansiosta meillä kasvaa puuta enemmän kuin koskaan aiemmin.

Olen Riston kanssa samaa mieltä siitä, että ojitusten päästöt pilasivat suotta vesistöjä. Ja että syväauraukset olisi voinut jättää tekemättä. Myös minä toivon, että ne eivät enää aiheuttaisi ravinnepäästöjä. Rehellisyyden nimissä on muistettava, että tämä on jälkiviisautta.

Olen tullut metsäsektorille vasta 2000-luvulla. Olen tullut aikakautena, jolloin metsäluonnon monimuotoisuuden parantaminen ja päästöjen minimointi on ollut jo pitkään alan tavoitteena.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.