Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Voiko ko­ti­hoi­to toimia ilman hoi­to­vir­hei­tä?

Toimin vaimoni edunvalvojana. Hänelle on tapahtunut kahdessa kuukaudessa kolme vakavaa hoitovirhettä, jotka myös toimijat myöntävät. Miten se on mahdollisia, vaikka kaikki sanovat toimintatapansa olevan kunnossa? Vaimoni ei ole poikkeustapaus. Kotihoidossa Rovaniemellä voi sattua paljon hoitovirheitä, jotka jäävät huomioimatta. Vaimoni tapaus poikkeaa sillä, että olen puuttunut virheisiin, joista yksi on hoidollinen ja kaksi lääkinnällistä. Tein hoitovirheilmoitukset, koska se on keino saada ne tutkintaan ja korjaustoimenpiteisiin.

Usein omaishoitajat ja omaiset ovat liian hienotunteisia ja peittelevät virheitä. Toivon ilmapiirin muuttuvan niin, että virheistä voidaan puhua avoimesti ja ottaa oppia. Virheiden synty alkaa aina ihmisen toiminnasta, joten niitä on mahdoton estää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.