Ennakkoäänestyksen loppukiri käyntiin: Reilu vii­den­nes lap­pi­lai­sis­ta ää­nes­tä­nyt, pel­lo­lai­set kär­jes­sä, me­ri­lap­pi­lai­set ovat ak­ti­voi­tu­neet – tiis­tai­na vii­mei­nen en­nak­ko­ää­nes­tys­päi­vä

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Venäjä on uhka

Esko-Juhani Tennilä moitti minua Naton mainostamisesta ja siitä, että mielestäni Venäjä uhkaa Suomea. Hänestä uhkaa ei ole. Olikin rauhoittavaa tietää asiantuntijan lausunto, kun olen ottanut todesta jokaisen uhkaajan. Putin, Medvedev, Peskov, Shoigu ja Makarov ovat eri yhteyksissä yrittäneet puuttua 1992 valtiosopimukseemme, jos pyrimme järjestämään puolustuksemme itsenäisesti eli liittymään puolustusliitto Naton jäseneksi 29 länsimaisia arvoja kannattavan jäsenen tavoin. Suurlähettiläs Kuznetsov lupasi miettiä muita rankaisutoimia ydinaseiden sijasta.

Mainostaessani Naton erinomaisuutta kerroin, että se suojelee jo pelkillä säännöillään Venäjää, koska hyökkäykselliseen sotaan sitä vastaan ei ole pakko osallistua. Toisaalta jäsenen jouduttua hyökkäyksen kohteeksi muut jäsenet ovat sitoutuneet auttamaan. Rauha on taattu, ainakin Putinin suunnalla.