hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Vael­lus­ka­lat Lapin mat­kai­lu­stra­te­giaan

Lapin matkailustrategialuonnoksessa 2020-2023 todetaan: ”Lapin matkailun visio 2030: Lappi on vastuullinen ja aito ympärivuotinen matkailukohde. Tavoite on, että lumettoman ajan matkailutulo olisi 40 prosenttia koko vuoden matkailutulosta.” Strategialuonnoksessa todetaan: ”Tärkeimpänä tavoitteena on lumettoman ajan matkailumyynnin kasvattaminen siten, että kesästä muodostuu toinen vahva matkailusesonki talven rinnalle seuraavan kymmenen vuoden aikana. Lapin matkailuun haetaan viisasta kasvua. Tämä tarkoittaa matkailijamäärien kasvattamista ympärivuotisesti siten, että matkailutuloa syntyisi tasaisemmin ja matkailu liiketoimintana olisi kannattavaa ympäri vuoden. Volyymikasvua haetaan tällä strategiakaudella erityisesti kesäkuukausille.”

Huomionarvoista kalastusmatkailutuotteen osalta on, että jokivarsissa majoitus ja muut palvelut ovat jo valmiina. Jokivarsien läheisyydessä ovat lähes kaikki kuntakeskukset ja osa matkailukeskuksistakin.

Luonnoksessa todetaan: ”Viisaus matkailustrategian arvona tarkoittaa, että matkailun kehittämisessä hyödynnetään laajoja tietoja ja tausta-aineistoja. Niiden pohjalta matkailun kehittämiseen liittyy kyky ajatella, harkita vaihtoehtoja ja tehdä päätöksiä.”

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.