Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Uusi luot­ta­mus mat­kai­luun?

Näkökulma

Ilmastonmuutos, eliölajien kiihtyvä sukupuuttoaalto ja markkinatalouden rattaat pysäyttänyt covid-19-pandemia ravistelevat parhaillaan käsityksiä tavoiteltavasta yhteiskunnallisesta kehityksestä. Etenkin kulttuuri- ja tapahtumateollisuus sekä matkailuala ovat ahdingossa viruksen vähennettyä rajusti ihmisten liikkumista ja yhteen kokoontumisia.

Toimialat, kunnat ja matkailijat ovat joutuneet uuden kysymyksen eteen. Kuinka pian asiat palautuvat jälleen ”normaaleiksi” – vai palautuvatko koskaan? Mutta onko tarkoituksenmukaista pyrkiä takaisin vanhaan normaaliin? Sehän on saanut aikaan joukon alussa lueteltuja, toistaiseksi ratkaisemattomia vakavia ongelmia.

Suomalainen media rakentaa ”uutta normaalia” matkailulle. Se nojaa kotimaanmatkailun suosion kasvuun, uusien matkailijaryhmien saapumiseen kansallispuistoihin ja luontolomien kasvavaan suosioon.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi