Kulttuuri: Tor­nion­laak­son museon uudeksi joh­ta­jak­si Titta Kal­lio-Sep­pä

Ohje: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Lu­ki­jal­ta: Ul­ko­lii­kun­ta­pai­kat kun­toon, Ro­va­nie­mi!

Kirjoittaja ihmettelee, miksi Rovaniemi ei panosta kunnolla ulkoliikuntaan.
Kirjoittaja ihmettelee, miksi Rovaniemi ei panosta kunnolla ulkoliikuntaan.
Kuva: Jussi Leinonen

Sunnuntaina kävin kahlaamassa Kemijoen rannalla postikorttimaisemissa. Kauneutta ihastelevia turisteja oli runsaasti ja kuvia otettiin.

Rantareitistä on ollut runsaasti kirjoituksia. Miksi se ei etene, vaikka edullisinta ja miellyttävintä terveyden hoitoa on liikkua luonnossa? On kuitenkin varaa laittaa kymmeniä miljoonia uima- ja liikuntahalleihin. Niitä käyttää marginaaliryhmä verrattuna luonnossa liikkujiin.

Olen paiskinut urakalla töitä läpi elämän, että on ollut varaa harrastaa kaikkea mikä on herättänyt kiinnostusta.

On ollut mahdollista piipahta myös etelän lomakohteissakin. Eivätkö nämä Rovaniemen päättäjät ole tutustuneet niihin? Siellähän rantareitteihin on panostettu valtavia rahasummia ja niitä huolletaan aamuin illoin joka päivä. Turisteja ja paikallisia on pilvin pimein nauttimassa liikunnasta ja maisemista.

Tänään laitoin sukset ja suuntasin Ounasvaaralle. Olihan se taas mahtava elämys luistattaa suksea talvimaisemassa. Kengänjäljistä päätellen oli siellä ollut aika lailla porukkaa.

Kiusa se on pienikin kiusa ajattelin, kun hiihtoreitillä oli pitänyt patikoida, vaikka merkityt patikkareitit olivat hyvässä kunnossa.

Aikoinaan kävin paljon Ounasvaaralla juoksemassa ja hiihtämässä. Siellä oli luonnon keskellä mukavia polkuja, joissa sai luonnon rauhassa monipuolista liikunta, vaikkei niitä vielä silloin ollut merkattu.

Tärkeintä kuitenkin on lähteä ovesta ulos, harrastipa mitä tahansa.

Tauno Hedemäki