pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Työt­tö­mät olleet heit­teil­lä jo pitkään

Työllisyysaste on noussut ja työttömyys laskenut tuntuvasti 2007-2009 kansainvälisen finanssikriisin jälkeen. Työllisyysasteen trendiprosentti 72,5 ja työttömyyden 6,7 eivät ole riittäviä. Jotta hyvinvointivaltion rahoituspohja saadaan turvattua, on työllisyyttä saatava nostettua. Se on myös inhimillisesti tärkeää. Tiedän kokemuksesta, että työttömyys on turhauttavaa ja nöyryyttävää.

Rinteen hallituksen tavoitteena on aikaan saada toimillaan 60 000 uutta työllistä. Hallitus tavoittelee 75 prosentin työllisyysastetta. Hallitus tulee tekemään vahvoja työllisyystoimia, näin ovat luvanneet pääministeri Rinne (sd.) ja työministeri Harakka (sd.). Työllisyyden nostamiseen on sitoutunut koko hallitus. Työtä tehdään hyvässä yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Helppoa työllisyyden nostaminen ei ole, mutta mahdollisuuksia on. Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki totesi osuvasti (HS 28.9.), että työttömiä on jätetty oman onnensa nojaan ja kuvasi sitä, että merkittävin ero Suomen ja muiden pohjoismaiden työmarkkinapolitiikassa on siinä, että muissa Pohjoismaissa käytetään palkkatukiin ja työvoimapalveluihin tuntuvasti enemmän rahaa.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa