Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Trump vaanii Eu­roop­paa

”Amerikka amerikkalaisille” oli Donald Trumpin iskulause viime vaalien alla. Arvellaan, että hän tavoitti sillä keskilännen äänestäjät. Se kuvaa edelleen ”trumppilaista vapaata maailmaa”.

Nyt presidentti Trump kipuilee kangertelevan vaaliohjelmansa kanssa demokraattien Joe Biden hengittäessä jo niskaan. Se teetättää Trumpilla temppuja temppujen perään.

Hänen mielestä kaikki muut ovat syyllisiä. Kiina etunenässä, kun se muka aloitti meneillään olevan virussodan. Osansa saa myös Venäjä, vaikka se ei ole viruksen tuottajia. Britit Trumppi on nielaissut suojelukseensa Brexiteineen.

Euroopan unionilla on kunnianhimoinen ilmasto-ohjelma ja Suomi on siinä vieläkin tiukemmilla tavoitteilla. Saksan pysyminen ruodussa hiidioksidipäästöjensä kanssa toimii vain maakaasulla. Sitä varten Saksaan ollaan rakentamassa toista kaasuputkea Venäjältä.

Trumppi on keksinyt loistavan liikeidean.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi