Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Tehy ei tar­vit­se hoi­va-avus­ta­jia, mutta asiak­kaat tar­vit­se­vat

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen perää syytä sille, miksi hoiva-avustajakoulutusta edistetään. Vastaus on selvä: siksi, että vanhukset tarvitsevat arjessaan muutakin apua, kuin mitä he lähihoitajilta ja sairaanhoitajilta saavat.

Hoiva-avustajan koulutus on noin vuoden mittainen työelämälähtöinen koulutus, jossa on kaksi osakokonaisuutta sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Hoiva-avustajan koulutuksen suorittaneet voivat halutessaan jatkaa lähihoitajatutkinnon loppuun.

Hoiva-avustajia tarvitaan kunnissa ja yksityisissä hyvinvointialan palveluissa tukemaan asiakkaiden arkea ja helpottamaan lähihoitajien ja sairaanhoitajien työtä. Tehostetun hoivan yhteisökotiin tullaan siksi, että kotona ei enää selvitä arjen toiminnoista. Tehostetussa hoivassa vietetään keskimäärin alle kaksi vuotta. Elämän viimeisinä kuukausina tärkeintä on, että omaiset ja rakkaat ystävät ovat läsnä ja ympärillä on auttamishalukkaita, tuttuja ihmisiä.

Lokakuun alusta vanhuspalvelulain muutoksin erotetaan tehostetun hoivan yksiköissä välillinen ja välitön työ toisistaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.