Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Tar­pee­ton tut­ki­mus

Lapin Kansan mukaan (LK 13.11.) Lapin liitto ja Lapin ely-keskus ovat tilanneet Pellervon taloudelliselta tutkimuslaitokselta ”ison selvityksen” kahden uuden puunjalostustehtaan ja kahden kaivoksen avaamisen taloudellisista vaikutuksista.

Tulos ei yllätä: ne vahvistaisivat aluetaloutta. Miten muuten voisi ollakaan? Tulos olisi ollut selvä ilman selvitystäkin (jonka hintaa ei kerrottu).

Selvitys oli lisäksi harhaanjohtava, koska tilaajat ohittivat täysin perustavanlaatuisen kysymyksen, mitä uutta teollisuutta Lappiin on mahdollista rakentaa aiheuttamatta korvaamatonta vahinkoa Lapin luonnolle ja maapallon tulevaisuudelle. Sen enempää Lapin liitto kuin ely-keskuskaan eivät voi olla tietämättömiä ympäristöongelmista. Pääkirjoitustoimittajaa kiinnosti vain selvittämättä jäänyt kysymys, häiritsisivätkö hankkeet matkailua.

Ei ole yllättävää, että Lapin liiton poliittiset päättäjät tilaavat perusteettomia toiveita herättäviä selvityksiä, joista hyötyvät korkeintaan he itse.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.