Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Äänestäminen: En­nak­ko­ää­nes­tys päättyy tiis­tai­na – Lapissa pel­lo­lai­set ää­nes­tä­neet ak­tii­vi­sim­min, Ko­la­ris­sa eniten nuk­ku­via

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Suomi on met­sien­suo­je­lun kär­ki­maa

WWF:n metsäasiantuntija Panu Kunttu vastasi (LK 24.1.) Pekka Maunolle, joka ihmetteli (LK 18.1.) sitä, eikö Suomi olekaan luonnonsuojelun mallimaa. Hän viittasi Suomen ympäristökeskuksen (Syke) tiedotteeseen, jonka mukaan ”Suomi on häntäpäässä suojellussa maapinta-alassa”. Lause on harhaanjohtava. Suomessa suojeluksi on hyväksytty vain tiukka suojelu eli suojelualueilla ei tehdä mitään. EU:n arvion mukaan 80 prosenttia unionin tiukasti suojelluista metsistä on Suomessa.

Syken väite on totta vain, jos lasketaan mukaan kaikki lepsusuojelu, mitä Itämeren eteläpuoleiset maat suojeluksi kutsuvat. Näillä suojelualueilla lehmät laiduntavat, metsää hakataan, lahopuu kannetaan pois ja ihmiset katselevat siivottuja metsiä asfalttipoluilta. Näin tilanne saadaan näyttämään Suomen kannalta huonolta.

Kunttu viittaa keväällä julkistettuun Suomen lajien uhanalaisarvioon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.