Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Sierilä tukee hii­li­neut­raa­li­suus­ta­voit­tei­ta

Marjatta Näätänen kysyy (LK 16.4.), miten hallituksen omistajapolitiikkaa koskeva periaatepäätös, jossa valtion yhtiöiden edellytetään huomioivan tavoite hiilineutraalista Suomesta 2035 ja Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi 1,5 asteeseen sopii Kemijoki Oy:n Sierilä-hankkeeseen.

Tavoite hiilineutraalista Suomesta hyvä ja kannatettava myös vesivoiman näkökulmasta. Se ja yhteiskunnan sähköistyminen edellyttävät päästöttömän ja uusiutuvan sähköntuotannon lisäämistä. Samalla on huolehdittava, että sähkön tuotanto vastaa kulutusta joka hetki. Sierilän voimalaitos parantaa koko Kemijoen säätökäyttöä ja tuo merkittävän lisän sähköjärjestelmän tarvitsemaan joustoon mahdollistaen myös tuuli- ja aurinkovoiman kasvun.

Vesivoiman päästöissä Näätänen viittaa Aalto-yliopiston tutkimukseen, joka käsittelee Kaakkois-Aasian suurimman joen, Mekongin valuma-alueen vesivoimatuotantoa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi