Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Sat­sa­taan lop­pu­lu­men­la­tuun

Monilla Lapin paikkakunnilla on jälleen varastoitu suuria määriä keinolunta syksyn ensilumen latuja varten. Se maksaa paljon. Ja syksyllä rahaa kuluu taas, kun lumi pitää levittää hikiselle uranpätkälle. Hiihtämään pitää päästä ennen kuin luonto on siihen valmis. Onko mahdollisesti muutamalla viikolla hiihtokauden aloittamisen aikaistaminen todellakin tekemisen väärti?

Nyt on paljon lunta. Lumipeitteen ala ei pienene, vaikka muutamana päivänä pääsisäisviikolla onkin hieman lämpimämpää. Yöt ovat pakkasella, mikä hidastaa lumipeitteen hupenemista merkittävästi. Pääsiäisviikolla ladut ovat esimerkiksi Rovaniemellä erinomaisessa kunnossa, kiitos hyvän hoidon. Latu-urille tampattu lumi ei hevillä katoa. Nyt jos koskaan tulee satsata loppulumenlatuun. Se on erittäin edullista. Lumikin on urilla valmiina.

Hiihtäminen on kävelyn ohella miltei ainoa jokamiehen kuntoilumuoto, jonka merkitys korostuu pandemian aikana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.