Koiraurheilu: Ro­va­nie­men Ou­nas­hal­lis­sa riitti säpinää kan­sain­vä­li­ses­sä agi­li­ty­kil­pai­lus­sa – katso ku­va­gal­le­ria

Kolumni: Pi­täi­si­kö yli­su­ku­pol­vis­ta jo­ki­ra­ken­ta­mi­seen liit­ty­vää traumaa lähteä pur­ka­maan so­vin­to­ko­mis­siol­la?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Säi­ly­te­tään Kemin kau­pun­gin­or­kes­te­ri

Toimenkuvaamme kuuluvat Kemin kaupunginorkesterin tehtävien lisäksi soitonopetustyö Meri-Lapin musiikkiopistossa ja muusikon työ Meri-Lapin jousikvartetissa. Toimimme neljän kunnan alueella; Kemissä, Torniossa, Simossa ja Tervolassa. Kokoaikatyö koostuu kolmesta eri osa-alueesta, joten orkesterin lakkaaminen vaikuttaisi merkittävästi työnkuvaan.

Kaupunginorkesterissa ainutlaatuista on ulottuvuus lasten ja nuorten koulutukseen, joka on syntynyt vahvasta yhteistyöstä Meri-Lapin musiikkiopiston kanssa. Suuri joukko musiikkiopiston opettajia soittaa Kemin kaupunginorkesterissa. Iso joukko nuoria soittajia on kasvanut ensin opettajiensa huomassa musiikkiopistossa ja taitojen kartuttua päässyt opettajien ja ammattimuusikoiden rinnalle musisoimaan orkesteriin. Oppimisväylä on mahdollistanut monelle kemiläistaustaiselle uran musiikkialan huipulla, kuten ammattimuusikkona orkestereissa ja opettajina musiikkioppilaitoksissa ja musiikkikorkeakouluissa sekä Suomessa että kansainvälisellä työkentällä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.