Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Saako Koil­lis-Lap­pi uuden mah­dol­li­suu­den?

Olli-Pekka Salminen kirjoittaa aiheellisesti (LK 5.7.), kuinka ajankohtaisesta ja laajavaikutteisesta asiasta on kyse vaadittaessa Kemijoen vaelluskaloille vapaan elinkierron mahdollistavia ratkaisuja. Keskustelu on vuosikymmenien aikana aivan liikaa rajoittunut vain lohen ja hiipuvan kalatalouden ympärille.

Matkailupalvelut nähtiin jo yli sata vuotta sitten merkittävänä mahdollisuutena kehittää harvaan asuttua maakuntaamme. Esimerkkinä huippuarkkitehtien suunnittelemat maailmanluokan valtion hotellit Rovaniemelle, Pallastunturiin, Liinahamariin ja kansallispuistot Pallakselle ja Pyhätunturille.

Seurauksena oli talomajoitustoiminnan viriäminen kylässämme. Sitä vauhditti valtion hotelleja pyörittävä Suomen Matkailuliitto ja vuonna 1938 perustettu Suomen Latu ry sekä yksityiset matkailumajat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.