Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ro­va­nie­men kaa­voi­tus ha­ko­teil­lä

Rovaniemellä rakennetaan korkeita kerrostaloja. Missä ovat ajoneuvojen parkkipaikat ja viheralueet? Eikä kaavoitus muutenkaan vastaa asukkaiden näkemyksiä. Onko rakennuskelpoinen maa loppunut?

Kaupungin rakennussuunnitelmat ovat saaneet Sairaalanniemen osalta jyrkän tuomion ely-keskukselta, joka on todennut kaupungilla olevan moraalinen velvollisuus noudattaa laatimaansa kaavaa. Kaupungin tulisi harkita tonttien myynnin sijaan niiden jättämistä omistukseensa.

Katselin erästä kerrostalohuoneiston myynti-ilmoitusta viime kesältä, jossa kerrostalon tontti oli 940 neliötä ja vuokra yli 126 000 euroa eli noin 135 euroa/neliömetri. Pidän tätä rahastuksena, joka korottaa huomattavasti yhtiövastiketta. Epäterveen liiketoiminnan välttämiseksi kaupungin tulee pitää tonttimaa keskikaupungilla itsellään. Ei ole oikein, että mahdollisesti veronmaksajien varoilla aikaisemmin hankittuja tontteja käytetään rahastukseen.

Kyseenalaisella pohjalla on Valionrannan-Koskipuiston alueen kaavoitus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.