Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ro­va­nie­meä joh­det­ta­va vas­tuul­li­ses­ti

Sivistyslautakunta päätti yhtenä säästötoimenpiteenä lopettaa kolmen kyläkoulun toiminta. Päätös oli selkeästi perusteltu ja oikea. Vastuun kantaminen epämiellyttävässä tilanteessa on välttämätöntä.

Kokoomus haluaa säilyttää kaikkien rovaniemeläislapsien oppimisedellytykset, siksi säästötoimenpiteiden tulee kohdistua pieniin, vajaakäyttöisiin ja korkeiden kustannusten tiloihin. Ei opetukseen, opetuksen tukeen tai opetustuntien määrään. Oppilasmäärät vähenevät Rovaniemellä seuraavan viiden vuoden aikana lähes 500 oppilaalla, joten toiminnan sopeuttaminen on joka tapauksessa välttämätöntä.

Rovaniemen talous oli 31 miljoonaa euroa alijäämäinen 2019. Tälle vuodelle alijäämäksi on ennustettu vähintään 6 miljoonaa euroa. 2021 alijäämän tavoitteeksi on asetettu ”vain” 7,1 miljoonaa. Näin, jos kaikki säästötoimenpiteet toteutetaan täysimääräisesti. Tähän mennessä Rovaniemellä on ollut tapana budjetoida menot pienemmiksi ja tulot suuremmiksi kuin ne tiedetysti ovat, jolloin viralliset paperit on saatu näyttämään kelvollisilta. Näin ei voi jatkua.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita