Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Riip­pu­vuu­den tun­nis­ta­mi­sen ja hoi­ta­mi­sen tus­kas­ta

Jokainen riippuvuuteen sairastunut käy sen läpi. Jokainen päihdehoitoon hakeutuva potilas kertoo siitä, miten sinnikkäästi on yrittänyt juoda kuin muut, miten on käyttänyt huumeita vain viihdekäyttöön. Siitä miten on yrittänyt käyttää alkoholia kohtuudella, vaihdella juomalaatuja, korvata toisella päihteellä, pitää taukoja. Lopettaa kokonaan. Kaikki ovat yrittäneet kuulua joukkoon sairaudeltaan enää näkemättä, ettei se ole mahdollista.

Tämä on riippuvuuden ydin. Alkoholisteille ja addikteille tämä olen kuin muut-ajatus on tuhoisa, jopa kuolemaan johtava.  Sitkeä, itsepintainen, tuhoisa uskomus, että jonain päivänä, ellei tänään niin huomenna se onnistuu. Missään muussa asiassa en ole nähnyt yhtä sitkeää toivetta. Toivetta olla kuin muut.

Jossain kohtaa riippuvuussairauden kehitykseen kuuluvasti on luvattu itselle ja usein myös perheelle, että päihteiden käyttö loppuu. Jokainen potilas kertoo siitä, miten on yrittänyt hoitaa asian itse, siitä miten on hakenut apua, siitä miten läheiset ovat yrittäneet auttaa ja hakeneet apua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.