Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Re­si­lient­tiä Ro­va­nie­meä ra­ken­ta­maan

Vierailin Arktikumissa katsomassa Rovaniemi – 60 vuotta kaupunkina-näyttelyn. Upeat kuvat ja miljööt palasivat mieleeni iltalenkillä Ounasvaaran luontopolulla, kytkeytyen tämän päivän todellisuuteen. Noin 60 vuotta sitten Rovaniemellä tehtiin paljon tulevaisuustyötä. Kuvissa nelostietä ja linja-autoasemaa rakennettiin ja Aallon suunnittelemat kulttuuri- ja hallintokeskus olivat juuri valmistuneet. Se, että nelostie on mielestäni väärässä paikassa, on sivuseikka, mutta juuri tästä päästään tärkeiden kysymysten äärelle.

Tämän päivän päätösten aikahorisontti on paljon lähempänä. Suomen hiilineutraaliustavoite on vuodessa 2035 ja EU:n viimeistään vuodessa 2050. Jo puolessa näistä ajoista meillä pitäisi saada aikaan isoja muutoksia tavassamme elää; asua, liikkua ja syödä.

Ilmastotavoitteissa on jo paljon pureskeltavaa, mutta olemme lisäksi saaneet huomata, että maailma voi suistua raiteiltaan esimerkiksi pandemian takia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.