Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Re­si­lient­tiä Ro­va­nie­meä ra­ken­ta­maan

Vierailin Arktikumissa katsomassa Rovaniemi – 60 vuotta kaupunkina-näyttelyn. Upeat kuvat ja miljööt palasivat mieleeni iltalenkillä Ounasvaaran luontopolulla, kytkeytyen tämän päivän todellisuuteen. Noin 60 vuotta sitten Rovaniemellä tehtiin paljon tulevaisuustyötä. Kuvissa nelostietä ja linja-autoasemaa rakennettiin ja Aallon suunnittelemat kulttuuri- ja hallintokeskus olivat juuri valmistuneet. Se, että nelostie on mielestäni väärässä paikassa, on sivuseikka, mutta juuri tästä päästään tärkeiden kysymysten äärelle.

Tämän päivän päätösten aikahorisontti on paljon lähempänä. Suomen hiilineutraaliustavoite on vuodessa 2035 ja EU:n viimeistään vuodessa 2050. Jo puolessa näistä ajoista meillä pitäisi saada aikaan isoja muutoksia tavassamme elää; asua, liikkua ja syödä.

Ilmastotavoitteissa on jo paljon pureskeltavaa, mutta olemme lisäksi saaneet huomata, että maailma voi suistua raiteiltaan esimerkiksi pandemian takia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.