Tähtijuttu: Sallaan muut­ta­nut brit­ti­per­he muunsi kou­lu­bus­sin ma­joi­tus­ti­lak­si

Kolumni: Tunsin kerran nuoren ve­nä­läis­mie­hen, ja nyt mietin, onko hän kut­sun­to­ja pa­ke­ne­vien jou­kos­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Lu­ki­jal­ta: Re­ko-ja­ke­lu­paik­ka kan­nat­tai­si siirtää Pöyk­kö­läs­tä Kaup­pa­to­ril­le

Lähiruokarengas Reko aloitti toimintansa Rovaniemellä heinäkuussa 2017. Jo ensimmäisenä jakelupäivänä tuotteet kiinnostivat ihmisiä jonoksi asti.
Lähiruokarengas Reko aloitti toimintansa Rovaniemellä heinäkuussa 2017. Jo ensimmäisenä jakelupäivänä tuotteet kiinnostivat ihmisiä jonoksi asti.
Kuva: Arktinen Biotalous

Rovaniemellä toimii Rovaniemen lähiruokarengas Reko. Toiminnan tavoitteena on tarjota paikallisille luonnontuotealan tuottajille myyntikanava ja samalla mahdollistaa paikallisille asukkaille lähiruuan hankkiminen.

Ruuan jakelupiste on kuitenkin ollut Pöykkölässä, ja asiakaspalautteen perusteella se on autottomille asukkaille liian kaukana eikä julkisia liikenneyhteyksiä ole. Jakelu on joka toinen torstai-ilta.

Esitämme, että kaupunki tarjoaisi ilmaisen jakelupaikan Kauppatorilla lähiruokarengas Rekon toiminnalle. Tämä mahdollistaisi yhä useammalle asukkaalle ja erityisesti opiskelijoille, ikäihmisille ja autottomille lähiruuan hankkimisen suoraan tuottajilta.

Paikallisen ruuan arvostus on noussut poikkeusoloissa aiempaa merkittävämmäksi useiden kuluttajien arvomaailmassa. Olisi hienoa, että myös Rovaniemen kaupunki vahvistaisi omalla toiminnallaan tuottajien ja kuluttajien yhteistyötä.

Raija Kivilahti

Maarit Simoska