Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Pyydän an­teek­si oh­jaa­vaa käy­tös­tä­ni

Pahoitin toimittaja Henripekka Kallion mielen lehdistötilaisuudessa (13.10.) pyytämällä, ettei hän asemoi ja ohjaa itse kohtauskuvia. Pyydän anteeksi, etten osannut artikuloida tilannetta riittävän hyvin.

Lehdistökuvia otetaan yhtä näytelmää varten kymmeniä, jopa satoja. Jos kaikkia haluttuja tilanteita ei saada kuvattua lennosta, esityksen ohjaaja huolehtii näyttelijöiden ohjeistamisesta jälkikäteen otetuissa lavastetuissa kuvissa.

Kuvista valitaan parhaat teatterin tiedotuksen käyttöön. Valinnan tekevät Kemissä ohjaaja, lavastaja ja markkinointi. Teatterin valinta on usein eri kuin kuvaajan, sillä kun hän saattaa painottaa teknistä täydellisyyttä, ohjaaja pyrkii valitsemaan toiminnallisesti parhaat kuvat.

Prosessilla varmistetaan lehdistökuvista välittyvän tekijöiden toivomat visuaaliset ja sisällölliset seikat myyvimmällä mahdollisella tavalla. Luonnollista on, että kuvia myös toivotaan käytettävän.

Kalliolla oli mahdollisuus dokumentoida lehdistötilaisuutta vapaasti ja ottaa kuvia lehdistölle esitetyistä kohtauksista, mistä hän ottikin lehdessä julkaistun hyvän esityskuvan (LK 15.10.).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.