Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Pyydän an­teek­si oh­jaa­vaa käy­tös­tä­ni

Pahoitin toimittaja Henripekka Kallion mielen lehdistötilaisuudessa (13.10.) pyytämällä, ettei hän asemoi ja ohjaa itse kohtauskuvia. Pyydän anteeksi, etten osannut artikuloida tilannetta riittävän hyvin.

Lehdistökuvia otetaan yhtä näytelmää varten kymmeniä, jopa satoja. Jos kaikkia haluttuja tilanteita ei saada kuvattua lennosta, esityksen ohjaaja huolehtii näyttelijöiden ohjeistamisesta jälkikäteen otetuissa lavastetuissa kuvissa.

Kuvista valitaan parhaat teatterin tiedotuksen käyttöön. Valinnan tekevät Kemissä ohjaaja, lavastaja ja markkinointi. Teatterin valinta on usein eri kuin kuvaajan, sillä kun hän saattaa painottaa teknistä täydellisyyttä, ohjaaja pyrkii valitsemaan toiminnallisesti parhaat kuvat.

Prosessilla varmistetaan lehdistökuvista välittyvän tekijöiden toivomat visuaaliset ja sisällölliset seikat myyvimmällä mahdollisella tavalla. Luonnollista on, että kuvia myös toivotaan käytettävän.

Kalliolla oli mahdollisuus dokumentoida lehdistötilaisuutta vapaasti ja ottaa kuvia lehdistölle esitetyistä kohtauksista, mistä hän ottikin lehdessä julkaistun hyvän esityskuvan (LK 15.10.).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.