Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Punt­ti­ka­las­tuk­seen on puu­tut­ta­va

Punttikalastus (spinfluga)" ei täytä Tornionjoen kalastussäännön vaatimusta, minkä mukaan vieheen tulee "houkuttaa kala iskemään". Onnistuakseen se vaatii voimakkaan virran (tulvan), joka pakottaa kalan nousemaan hitaasti jokea ylös lähellä rantaa ja kalastuspaikkaa. Pahimmillaan menetelmän teho ja vääristymä muodostuu, kun kaloja on paljon, jolloin ne sumppuuntuvat pienelle alueelle koskissa.

Tässä on punttikalastajan etsikkoaika. Paino/koukkuyhdistelmä heitetään reilusti poikki- ja jopa ylävirtaan, jolloin se leikkaa kalaparven. Termi "houkuttaa" ei ehdi toteutua, sillä pyyntivälineen nopeus kovassa virrassa, huonossa näkyväisyydessä ja pyörteisessä vedessä ei anna kaloille mahdollisuutta iskeä, vaan ne joutuvat koukun keihästämiksi milloin mistäkin.

Toiminnan tekee erityisen raskauttavaksi se, että kaloja on sekä myötä- että akanvirrassa, jolloin ei ole selkeää kalastusmahdollisuutta, vaan koukku/painoyhdistelmä tekee tuhojaan useiden osumien kautta ennen kuin pitävä osuma, parhaassa tapauksessa suuosuma löytyy.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi