Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Lu­ki­jal­ta: Pu­heen­joh­ta­ja on valittu ja pulinat pois

Kulmunista Saarikkoon, Katrista Annikaan – kummin se nyt halutaan ilmaista?

Menneenä viikonloppuna valittiin keskustalle uusi puheenjohtaja. Vuoden puheenjohtajana toiminut Kulmuni sai väistyä Saarikon ottaessa keskustan puheenjohtajuuden käsiin.

Omissa kannatuspuheissaan molemmat vetosivat äänestäjien tunteisiin, ja molemmilla oli omat nostonsa. Äänestyksen jälkeen kannattajista oli sekä pettyneitä että ilon kyyneliin puhjenneita. Äänet jakautuivat Lapissa molemmille.

Nyt, kun puheenjohtaja on saatu valittua, on keskityttävä puheenjohtajan tukeen ja annettava hänelle työrauha. Niin lehdistöllä kuin tappion saaneilla omilla kannattajilla.

Tämä on ehdottomasti keskustalle ja meille parasta. Siis ”pulinat pois”.

Näin saadaan keskustan uskottavuus palautettua ja mennään hyvillä mielin kohti kuntavaaleja. Tukensa valitulle sanoi antavansa myös syrjään jäänyt Kulmuni. Hän kehotti myös muita tekemään samalla tavalla.

Saihan puolue varapuheenjohtajistoon Lapista hyvän täydennyksen, Markus Lohen. Markuksella on asiantuntemusta Lapin asioista.

Tämä on erittäin hyvä meille kaikille lappilaisille. Me tarvitsemme edelleen Lapin asioita ymmärtäviä myös näille puolueiden johtopaikoille.

Oula Jumisko