Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Po­liit­ti­sia täkyjä ja tai­vaal­li­sia näkyjä

Rovaniemen valtuusto siirsi Ounasvaaran uimahallin rakentamista mielikuvien perusteella. Yhtään konkreettista laskelmaa ei esitetty, 20 miljoonalla ratsastettiin ja patsasteltiin. Luuloteltiin, että investointi koituisi veronmaksajien taakaksi. Puuttui ymmärrys siitä, miten investointi kannattaisi ja maksettaisiin sekä käsitys urheiluopiston merkityksestä ja tieto elinkeinopolitiikan mahdollisuuksista.

Senttiäkään kaupunkilaisten ei ole tarvinnut käyttää urheiluopiston tilojen investointiin. Kaikki on tullut muualta. Opiston liikunta-, virkistys-, kuntoilu-, majoitus-, koulutus- ja kilpailuolosuhteita ei Rovaniemi pystyisi tarjoamaan. Tarvittaisiin lähes 200 miljoonaa euroa, jos tilat nyt rakennettaisiin. Onneksi oli kaukokatseisia päättäjiä, jotka mahdollistivat opiston. Se tuo vuosittain 1,5 miljoonaa euron edestä hyvää ympäristölleen. Urheiluopistojen tuottavuuslistalla se on Helsingin yliopiston tutkimuksen mukaan kirkkaasti ykkönen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita