Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Urheilu: RoKi tuup­paa­mas­sa Pe­li-Kar­hut ke­sä­lo­mal­le – kak­kos­erä oli neljän maalin herk­ku­het­ki

Vaalit: Lap­pi­lai­set ovat ah­ke­rim­pia en­nak­ko­ää­nes­tä­jiä koko maassa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Po­liit­ti­sia täkyjä ja tai­vaal­li­sia näkyjä

Rovaniemen valtuusto siirsi Ounasvaaran uimahallin rakentamista mielikuvien perusteella. Yhtään konkreettista laskelmaa ei esitetty, 20 miljoonalla ratsastettiin ja patsasteltiin. Luuloteltiin, että investointi koituisi veronmaksajien taakaksi. Puuttui ymmärrys siitä, miten investointi kannattaisi ja maksettaisiin sekä käsitys urheiluopiston merkityksestä ja tieto elinkeinopolitiikan mahdollisuuksista.

Senttiäkään kaupunkilaisten ei ole tarvinnut käyttää urheiluopiston tilojen investointiin. Kaikki on tullut muualta. Opiston liikunta-, virkistys-, kuntoilu-, majoitus-, koulutus- ja kilpailuolosuhteita ei Rovaniemi pystyisi tarjoamaan. Tarvittaisiin lähes 200 miljoonaa euroa, jos tilat nyt rakennettaisiin. Onneksi oli kaukokatseisia päättäjiä, jotka mahdollistivat opiston. Se tuo vuosittain 1,5 miljoonaa euron edestä hyvää ympäristölleen. Urheiluopistojen tuottavuuslistalla se on Helsingin yliopiston tutkimuksen mukaan kirkkaasti ykkönen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.