kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Petteri Orpon har­ha­lau­kaus

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vierittää syyn Kaipolan tehtaan sulkemisesta hallitukselle. Oppositio päästelee suustaan monenmoista löperöä puhetta, mutta Orpon väite on suurin sammakko, mitä aikoihin on kuultu. Runsaan vuoden istunut hallitus kaatoi Orpon mielestä Kaipolan.

Orpo unohtaa, että hänen puolueensa on ollut 2000-luvulla useiden hallitusten keskeinen voima, pääministeripuolue ja valtiovarainministerin salkun haltija. Orpo on itsekin ollut tässä tehtävässä. Tässä valossa syytös on halpamainen. Yhtä kummallisia ovat Paula Risikon (kok.) puheet luokkataistelusta.

Pääministeri kyseli perustellusti UPM:n ratkaisun perään. Kannattavan tehtaan sulkeminen osoittaa tässä tilanteessa huonoa harkintaa. Onhan yrityksellä paitsi vastuu omistajilleen myös vastuu työntekijöitään ja koko yhteiskuntaa kohtaan. Ilman yhteiskunnan luomaa infraa ja ilman työntekijöiden ammattitaitoa ja sitoutumista, osakkeenomistajan etu jäisi toteutumatta.

Ei ollut perin vakuuttava myöskään UPM:n Jussi Pesosen avoin kirje, jossa hän perusteli Kaipolan sulkemista.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi