Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Oi pyhä yk­sin­ker­tai­suus

Nuori hallituksemme on ottanut ”kunnianhimoiseksi” tavoitteekseen tehdä Suomesta hiilineutraalin parissa vuosikymmenessä. Se ajattelee kuin metsästäjää pakeneva jänis, joka työntää päänsä pensaaseen ollakseen piilossa saalistajaltaan. Hallitus näyttää uskovan, että muu maailma seuraa Suurta Johtajaa, minkä roolin Suomi näyttää ottaneen tässä asiassa, maksoi mitä maksoi. Ei maapallon luonto eikä muu maailma edes noteeraa pienen Suomen tekemisiä tai tekemättä jättämisiä.

Tokihan meneillään oleva ilmastonmuutos huolestuttaa meitä kaikkia, mutta torjuntatoimien tulisi olla järkeviä – suunnittelijoiden tulisi panna jäitä hattuun. Nykykulttuuri tuhoutu saman tien, mikäli sähkön saanti katkeaa aina, kun aurinko menee pilveen tai tuuli tyyntyy. Nykyinen energiantuotantomme perustuu fossiilisten polttoaineiden jälkeen valtaosaltaan ydin- ja vesivoimaan ja varsinkin säätöenergian osalta lähes yksinomaan vesivoimaan.

Maapallon sää on miljardien vuosien kuluessa vaihdellut suuresti, eikä meillä ole varmaa tietoa siitä, kuinka nopeita muutokset ovat olleet kaukana menneisyydessä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi