Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Nuorten tukena ko­ro­na-ai­ka­na

Työpajojen valmentajat, etsivät nuorisotyöntekijät ja Marttojen kotitalousasiantuntijat työskentelevät vuosittain 35 000 nuoren kanssa. Näissä palveluissa kohtaamme elämän taitekohdissa olevia nuoria ja aikuisia, jotka kaipaavat tukea suunnan löytämiseen, arjen rytmiin ja asioiden hoitamiseen.

Poikkeuksellinen kevät on aiheuttanut nuorten palveluihin haasteita, joihin etsivä nuorisotyö, työpajat ja järjestöt ovat vastanneet nopeasti. Työpajat ja etsivä nuorisotyö ovat ketterästi siirtäneet toimintaansa verkkoon. Marttojen verkkosivujen kävijämäärät nousevat kohisten ja rinnalla kehitetään monenlaista uutta digineuvontaa.

Koronaepidemia on lisännyt etsivän nuorisotyön nuorten ja työpajojen valmentautujien huolenaiheita. Epidemiasta on aiheutunut ahdistusta ja muita mielenterveysongelmia, yksinäisyyttä ja eristäytymistä sekä huolta omasta ja läheisten terveydestä. Seurauksena on ollut taloudellisia ongelmia, toimettomuutta, päivärutiinien puutetta ja lisääntynyttä päihteiden käyttöä.

Nuoret ja aikuiset ovat saaneet etsivästä nuorisotyöstä ja työpajalta keskustelutukea, kanssakäymistä, neuvontaa sekä mielekästä tekemistä kotioloihin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita