Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Nuo­rel­le joh­ta­jal­le ti­laus­ta saa­me­lais­kä­rä­jil­lä

Saamelaiskäräjien seuraavan toimikauden järjestäytymiskokous pidetään ensi viikolla Inarin Sajoksessa ja puheenjohtajakisasta kuhistaan jo kulisseissa. Kisaan on Yle Sápmin mukaan lähdössä ainakin neljä ehdokasta: Anni Koivisto, Tuomas Aslak Juuso, Kari Kyrö ja Anu Avaskari. Puheenjohtajaa ei valita saamelaiskäräjävaalien äänimäärien perusteella, vaan hänen on nautittava saamelaiskäräjien laajaa luottamusta. Neuvotteluista tulee tiukat.

Tiina Sanila-Aikio oli viime kaudella soveliain puheenjohtaja niin kokemuksensa, osaamisensa, sukupuolensa kuin kolttasaamelaisuutensakin perusteella. Valinta oli oikeutettu, ja Sanila-Aikio osoitti pätevyytensä ja avasi oven saamelaiselle tasa-arvolle. Käräjien tuleekin käydä sisäistä keskustelua siitä, miten tasa-arvo toteutuu puheenjohtajavalinnassa ja sen kaikessa toiminnassa.

Puheenjohtajalta voidaan vaatia vähintään yhden saamen kielen taitoa niin kansainvälisten edustustehtävien kuin sisäisten asioiden hoitamiseksi: Sanila-Aikio osasi kolttasaamen lisäksi myös pohjoissaamea.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.