pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Mitä Ro­va­nie­men asukas tahtoo ko­ti­kau­pun­gil­ta? Suun­ni­tel­laan­pa ko­ko­nai­suus ensin

Istahdetaanpa hetkinen ja suunnitellaan kokonaisuus ensin. On ymmärrettävää, että yritykset kaipaavat nopeita päätöksiä ja haluavat edetä ripeästi. Mutta nyt olisi tärkeää linjata Rovaniemen kaupunkivisio 2050 ensin, sillä yksittäiset suuret muutokset sinetöivät koko meidän kaupunkikeskustamme tulevaisuuden.

Tämän hetken kuuma peruna keskusteluissa on kerroskorkeudet ja tornit. Tällä hetkellä keskustelussa on erityisesti Kiinteistö oy Lapinmaan tontti ja sen 18 kerroksinen torni, samoin viereen suunniteltu Asunto oy Rova-Pekan 14-kerroksinen asuinliikehuoneisto. Aiemmin on haettu kaavamuutosta viereiseen kortteliin City-hotellin viereen ja saatu lupa yhdeksälle kerrokselle, vaikka haettuja kerroksia oli 12. Lapinmaan korttelin naapurissa on vielä vireillä kaavamuutos uudesta asuinliiketalosta Scandic Polar -hotellin tilalle 12 kerroksen kokonaisuudelle.

Mutta ennen kuin lähdetään pohtimaan yksittäisiä torneja, asuintaloja tai tontteja, on syytä miettiä tarkkaan, miltä me haluamme Rovaniemen kaupunkikeskustan näyttävän 50 tai 100 vuoden päästä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.