Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Sinikka Kont­ti­nen on yl­peäs­ti ny­ky­ajan rohkea maa­ti­lan emäntä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Miksi Tehy ei näe vikaa jul­ki­sel­la puo­lel­la?

On ollut mielenkiintoista seurata keskustelua Länsi-Pohjan sairaalasta ja lukea kirjoituksia palkkakiistoista. Yksi asia pisti erityisesti silmääni. Tehyn johtava lakimies Vappu Okkeri kirjoittaa (LK 23.6.), että tehohoidossa sairaanhoitajan työ jakaantuu viiteen vaativuustasoon ja Länsi-Pohjassa kaikki kuuluvat nyt terveyspalvelualan tes:n sairaanhoitajan minimipalkalle, eikä se vastaa palkkausjärjestelmän tarkoitusta.

Olen toiminut vaativassa erikoissairaanhoidossa tehosairaanhoitajana julkisella puolella perehtyvänä, kahden vuoden oppimisjaksolla työskentelevänä ja itsenäisenä osaajana sekä erikoissairaanhoidon erikoisalan päivystyksessä vastaavana hoitajana, eikä palkkani muuttunut millään tavalla, vaikka vastuuni kasvoi ja roolini muuttui.

Yksi syy siihen, miksi vaihdoin alaa ja lähdin pois hoito-alalta oli juuri se, ettei palkka millään tavalla kasvanut työn vaativuustason mukana yksiköiden sisällä. Vain yksiköiden välillä saattoi olla pientä vaihtelua peruspalkassa, nekin pienempiä kuin esimerkiksi kaupungin terveyskeskuksissa sairaanhoitajan palkat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.