Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Mie­len­ter­veys- ja päih­de­pal­ve­lui­den sak­ko­mak­sut lait­to­mia

Lapin Kansa uutisoi (11.2.) Lapin sairaanhoitopiirin alkavan periä maksua käyttämättä ja peruuttamatta jääneistä ajanvarauksista mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Päätös on kyseenalainen, sillä siinä ei ole huomioitu kyseisten asiakasryhmien kokemia haasteita, eikä heidän palveluita määrittelevää lainsäädäntöä.

Tutkimuskirjallisuus osoittaa, että velkaantuminen ja heikompi taloudellinen tilanne kietoutuvat heikompaan mielenterveyteen, itsetuhoisuuteen ja masennukseen. Vaikeisiin mielenterveys- ja päihdeongelmiin liittyy usein myös elämänhallinnan ongelmia, muistiongelmia ka haasteita suoriutua elämän tavanomaisista toiminnoista ja aikatauluista.

Sosiaalihuoltolain mukaan kunnallisten viranomaisten on yhteistyössä seurattava ja edistettävä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden hyvinvointia sekä poistettava epäkohtia ja ehkäistävä niiden syntymistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.