Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Me­ri-Lap­piin saatava kaksi hy­vin­voin­ti­kes­kus­ta

Kemin keskustalaiset vaativat, että Länsi-Pohjan ja Mehiläisen ulkoistamissopimus täytyy pitää voimassa sote-uudistuksen jälkeenkin. Vaatimustaan tukemaan he kutsuvat muutkin merilappilaiset.

Markkinahenkisen edellishallituksen aikana tehty sopimus ei sovi nykyiseen sote-linjaukseen. Kemiläisten pelon alan työpaikkojen ja verotulojen vähentymisestä voi toki ymmärtää, mutta miksi muut  – tuskin suuri osa kemiläisistäkään – lähtisivät vastustamaan hallitusta? Mehiläissopimuksen ongelmat ratkotaan muualla kuin barrikadeilla. Sen sijaan tulevan Lapin maakunta-soten kuvioita on syytä pohtia merilappilaisesta näkökulmasta.

Nykyiseen sote-linjaan sopiva, kaksi täyden palvelun keskussairaalaa Lapissa lienee utopiaa, mutta kokonaan ei erikoissairaalapalveluita saa Meri-Lapista lopettaa. Siksi on sovittava työnjaosta Länskän ja LKS:n kesken. Vielä tärkeämpää merilappilaisille on, että alueelle tulee sotessa kaksi hyvinvointikeskusta, joissa on täydet sosiaalialan ja perusterveydenhuollon palvelut.

Samat perustelut sijoituspaikaksi sopivat niin Tornioon kuin Kemiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.