Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Luon­to­ter­ro­ris­mia vai ti­lan­ne­ta­jun puu­tet­ta?

Kemijoen ja Ounasjoen yhtymäkohta on Lapin upeimpia maisemakokonaisuuksia. Se on osaltaan vaikuttanut siihen, että kaavoittaja on pyrkinyt luontoa uhmaten sijoittamaan rakennukset mahdollisimman lähelle rantaviivaa. Tehty mikä tehty – eikä satojen talojen purku voi tulla kysymykseen.

Yhtä typerää olisi ainutlaatuisen jokimaiseman piilottaminen tulvapenkereiden taakse. Ympäristökeskuksen virkailijatkaan eivät kehdanneet nimeltä mainiten tuoda näitä vaihtoehtoja esille – eikä muita vaihtoehtoja vesistörakentamisen lisäksi ole.

On jokseenkin varmaa, että tosiasiat tullaan hyväksymään ennemmin tai myöhemmin. Se merkitsee sitä, että Vuotos-Kemihaaran allas tai vastaava tullaan rakentamaan Ounasjoen rakentamisen lisäksi.

Asenteiden muuttuminen vaatii kylläkin joukon poliittisesti sitoutumattomia asiantuntijoita, jotka julistavat Kemijoen lohen tarinan lopullisesti kuopatuksi. Tällöin rakentamisen vastustajien viimeinenkin oljenkorsi putoaa pois ja järjen käyttö voittaa tunnepurkaukset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.