Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Lä­hi­mat­kai­lu on huo­len­pi­toa

Näkökulma

Kiitämme lämpimästi uutispäällikkö Anitta Salmea tutkimusaineistosta, jota hän tarjosi käyttöömme kolumnissaan (LK 8.4.). On hienoa, että häneltä löytyy aivan kodin takaoven tuntumasta lähimatkailukohde, joka houkuttelee pohtimaan omien valintojen ekologisuutta, lähentää suhdetta luontoon ja pitää yllä henkistä tasapainoa. Juuri tällaisia asioita toivomme lähimatkailun parhaimmillaan voivan tarjota.

Lähimatkailua voidaan luonnehtia paikallisuuteen nojaavaksi, vähähiiliseksi matkustamismuodoksi. Tutkimusryhmämme ymmärtää lähimatkailun erityisesti arjen näkemisenä uusin tavoin. Luontoympäristöissä tapahtuvassa lähimatkailussa on kyse myös huolenpidosta. Tällä tarkoitamme sitä, että lähimatkailu voi herkistää meitä lähiluonnon yksityiskohdille ja kutsua esiin tunteen molemminpuolisesta huolenpidosta – yhteisestä vastuustamme taata hyvän elämän jatkuminen planeetallamme.

Kun inhimillinen huolenpito voi alkaa paperikääreen noukkimisella mustikanvarpujen lomasta, näkyy luonnon huolenpito lähiluonnon kyvyssä lisätä ihmisen vastustuskykyä, vähentää stressiä, parantaa itsetuntoa ja mielialaa, vähentää vihantunnetta sekä vaikuttaa myönteisesti tunteisiin ja käyttäytymiseen, kuten tutkimustieto on osoittanut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.