kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kyse on suu­rem­mis­ta asiois­ta

Kaupunginvaltuutettu Matti Henttunen (kok.) kirjoitti (LK 28.3.), että ”Kuinka monen monisairaan vanhuksen elämä pidentyy muutamalla vuodella karanteenipolitiikalla, jolla tuhotaan kansantaloutemme.” Kirjoitus ei edusta valtuustoryhmämme näkemystä koronan, eikä Airbnb:n osaltakaan (aikaisemmat kirjoitukset). Kantamme on, että nyt tarvitaan nopeasti suoraa tukea yrittäjille, jotta kaikki yritykset voivat jatkaa toimintaansa heti, kun poikkeusolot ovat ohi, jotta ihmisille riittää työtä.

Omana mielipiteenä totean, että meidän jokaisen kannalta olisi tärkeintä päästä pandemian ohi mahdollisimman nopeasti, jotta lapset, yrittäjät, työssä käyvät, vanhukset, riskiryhmäläiset tai yksinäiset voisivat palata normaaliin arkeen. Se onnistuu vain, jos saamme estettyä tartuntojen hallitsemattoman etenemisen ja jokainen noudattaa omalta osaltaan ohjeita ja välttää ihmiskontakteja kaikin tavoin. Perheet taistelevat jaksamisen rajoilla pitäessään arkea yllä neljän seinän sisällä. Toiminnan merkitystä vesittää se, jos joku katsoo oman edun toisia tärkeämmäksi. En hyväksy vapaamatkustamista tai oman edun tavoittelua varsinkaan toisten terveyden kustannuksella.

Vastuullamme on ymmärtää se, että voimme levittää virusta toisiin, koska oireet voivat alkaa myöhemmin.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi