Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ko­ro­na­krii­si lisäsi nuorten ah­dis­tus­ta

Näkökulma

”Olen entistä yksinäisempi ja koulu on erittäin haastavaa.” Näin kirjoitti yksi 107:stä kyselyyn vastanneesta nuorista. Toteutimme nuorille toukokuun aikana Webropol-kyselyn, jossa haluttiin kartoittaa ajatuksia ja kokemuksia, miten korona-aika on vaikuttanut heidän elämään. Kysely kohdennettiin 14–19-vuotiaille, suurin osa vastanneista oli 16–17-vuotiaita. Kyselylinkki jaettiin nuorten suosiman My Story-sovelluksen kautta ja linkki lähetettiin muutamille Meri-Lapin alueen nuorten kanssa työskentelevälle työntekijälle.

Kyselyn mukaan korona-aika on vaikuttanut nuorten elämään monin eri tavoin, kuten kaverisuhteisiin, harrastuksiin, opiskeluun ja psyykkiseen hyvinvointiin. Aika on nuorten mielestä mahdollistanut lepäämisen, nukkumisen, lisääntyneen vapaa-ajan ja perheen kanssa yhdessäolon. Harrastustoiminnassa tapahtui muutoksia kevään aikana. Lähes puolella harrastukset olivat tauolla ja monella vähentyneet. Osa nuorista oli aktivoitunut liikkumaan ja löytänyt uusia harrastuksia.