Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ko­ro­na­krii­si lisäsi nuorten ah­dis­tus­ta

Näkökulma

”Olen entistä yksinäisempi ja koulu on erittäin haastavaa.” Näin kirjoitti yksi 107:stä kyselyyn vastanneesta nuorista. Toteutimme nuorille toukokuun aikana Webropol-kyselyn, jossa haluttiin kartoittaa ajatuksia ja kokemuksia, miten korona-aika on vaikuttanut heidän elämään. Kysely kohdennettiin 14–19-vuotiaille, suurin osa vastanneista oli 16–17-vuotiaita. Kyselylinkki jaettiin nuorten suosiman My Story-sovelluksen kautta ja linkki lähetettiin muutamille Meri-Lapin alueen nuorten kanssa työskentelevälle työntekijälle.

Kyselyn mukaan korona-aika on vaikuttanut nuorten elämään monin eri tavoin, kuten kaverisuhteisiin, harrastuksiin, opiskeluun ja psyykkiseen hyvinvointiin. Aika on nuorten mielestä mahdollistanut lepäämisen, nukkumisen, lisääntyneen vapaa-ajan ja perheen kanssa yhdessäolon. Harrastustoiminnassa tapahtui muutoksia kevään aikana. Lähes puolella harrastukset olivat tauolla ja monella vähentyneet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.