Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kit­ti­län jälkeen syyniin Me­ri-Lap­pi

Näkökulma

Lapin yliopiston rikosoikeuden emeritaprofessori Terttu Utriainen ja muutkin oikeustieteilijät ovat ottaneet kantaa Kittilä-jutun merkitykseen koskien kuntapoliittisten päättäjien rikosoikeudellista vastuuta. Kittilä ei ole ainoa Lapin kunta, jossa kuntalain mukaista luottamusmiehen virkavastuuta on jouduttu vakavasti pohtimaan. Meri-Lapin kuntien 2017 toteuttamaan Länsi-Pohjan keskussairaalan yksityistämiseen liittyy Kittilään verrattuna vakavampia ja taloudellisesti merkittävämpiä laittomuuksia, joille kuntalaiset ja viranomaiset eivät näytä voivan mitään.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) päätti (11.10.) Länsi-Pohjan kilpailuttamisesta, että muodollisesti sairaanhoitopiirin – asiallisesti kuntien valitseman Länsi-Pohjan soteintegraation – projektin asiantuntijajäsenten ja kuntajohtajien ohjailema hankinta on ollut monella tapaa hankintalain ja EU:n tuomioistuimen oikeuskäytännön vastainen. Hankintailmoitusta ei ole julkaistu EU-laajuisesti, hankinnan kohdetta on muutettu hankintailmoituksen julkaisemisen jälkeen ja sopimuksen ehtoja on olennaisesti muutettu allekirjoittamisen jälkeen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita