Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kit­ti­län jälkeen syyniin Me­ri-Lap­pi

Näkökulma

Lapin yliopiston rikosoikeuden emeritaprofessori Terttu Utriainen ja muutkin oikeustieteilijät ovat ottaneet kantaa Kittilä-jutun merkitykseen koskien kuntapoliittisten päättäjien rikosoikeudellista vastuuta. Kittilä ei ole ainoa Lapin kunta, jossa kuntalain mukaista luottamusmiehen virkavastuuta on jouduttu vakavasti pohtimaan. Meri-Lapin kuntien 2017 toteuttamaan Länsi-Pohjan keskussairaalan yksityistämiseen liittyy Kittilään verrattuna vakavampia ja taloudellisesti merkittävämpiä laittomuuksia, joille kuntalaiset ja viranomaiset eivät näytä voivan mitään.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) päätti (11.10.) Länsi-Pohjan kilpailuttamisesta, että muodollisesti sairaanhoitopiirin – asiallisesti kuntien valitseman Länsi-Pohjan soteintegraation – projektin asiantuntijajäsenten ja kuntajohtajien ohjailema hankinta on ollut monella tapaa hankintalain ja EU:n tuomioistuimen oikeuskäytännön vastainen. Hankintailmoitusta ei ole julkaistu EU-laajuisesti, hankinnan kohdetta on muutettu hankintailmoituksen julkaisemisen jälkeen ja sopimuksen ehtoja on olennaisesti muutettu allekirjoittamisen jälkeen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.