kolumni: Kahden ikä­krii­sin ris­ti­pai­nees­sa – poden var­muu­dek­si mo­lem­pia

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ker­ros­ta­lo­ja puu­ter­mi­naa­li­alueel­le

Sanotaan, että rakennusmaasta on Rovaniemellä pulaa varsinkin kerrostaloille. Tehdään suunnitelmia kalliiden neliöiden rakentamisesta Sairaalanniemeen ja kaupungin ahtauteen muutenkin. Kun ajaa Mäntyvaarantietä, jää tien reunaan valtava puuterminaali, josta puutavaraa lastataan Kemiin. Autot tuovat valtavia määriä puuta alueelle.

Alue tuskin kiinnostaa turisteja ja asukkaitakaan tuollaisena. Onko päättäjien mieleen juolahtanut ryhtyä neuvonpitoon terminaalin haltijan kanssa maan vaihtokaupasta? Terminaalille löytyisi paikka radan vartta etelään kohti Imaria, missä on jo puiden haketusta ja varastointia sekä muutama suuri ajoneuvoterminaali ja raskaan kaluston korjaustoimintaa. Yhteydet ovat tiestön suhteen kunnossa ja rautateidenkin siirto lienee mahdollista. Järjestelyt rauhoitaisivat rekkaliikenteen nykyisen terminaalin alueella ja mikä tärkeintä, puuvaraston alueella olisi runsaasti vapautuvaa rakennusmaata vaikka kuinka monelle kerrostalolle kohtuullisen matkan päässä palveluista.