Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kas­vis­ruo­ka on mo­ni­puo­li­nen pork­ka­na

Lihaton lokakuu on erinomainen tilaisuus tarkastella omaa ruokavaliota: kasvissyönnin lisääminen kun on palvelus omalle terveydelle. Lisäksi se auttaa vähentämään ilmastopäästöjä ja ympäristöhaittoja sekä tukee kotimaisia tuottajia, jotka ovat muun muassa kehittäneet korvaavia tuotteita punaiselle lihalle.

Kasvissyönnin lisääminen on yksilön hyvinvoinnin kannalta järkevä ratkaisu, mutta ilmasto- ja ympäristönäkökulmasta sitä ei voi jättää vain kuluttajien harteille. Myös kuntien ja kaupunkien on otettava vastuuta ruoan vaikutuksista yhteiselle planeetallemme.

Rovaniemen tulisi ottaa tavoitteeksi puolittaa liha- ja maitotuotteiden kulutus kaupunkikonsernissa 2025 mennessä. Lisäksi olisi lisättävä vegaaniruokapäiviä muun muassa kouluihin. Kokoustarjoiluissa ja vastaavissa ruokailuissa kasvisruoan pitäisi olla oletusruoka: lihaa voitaisiin tarjoilla tarpeen vaatiessa erityisruokavaliona.

Lihattomuus ei saa olla säästötoimenpide, vaan kasvisruokaan on osoitettava riittävästi resursseja ja osaamista, jotta se on maittavaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.