Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kai­vok­sel­la entistä suu­rem­pi tarve

Olen hämmästynyt, miten yksipuolisen kielteisen kuvan Heidi Hautala antoi Hannukaisen kaivoshankkeesta lehtijutussa. Hän ei puhu työpaikoista, eikä toimeentulosta Kolarissa. Meille on selvää, että haluamme varjella luontoa ja rakentaa elämää siten, että meillä on tulevaisuutta. Emme voi rakentaa tulevaisuutta niin, että haetaan vain kielteisiä asioita ja pelotellaan ihmisiä.

Ihmettelen, miksi Hautalan vierailun järjestäjät eivät ottaneet muuta luontoa saastuttavaa esille. Eihän kaivos ole ainoa, josta voi tulla saasteita luontoon ja vesistöön, jos ei pudistusta hoideta kunnolla. Meille yrittäjille on tärkeää, että matkailulla on mahdollisuudet toimia. Emme ajattele kelkkailun kieltämistä. Emme voi ajatella, että lentoliikenne kiellettäisiin Lappiin, se olisi katastroofi matkailuelinkeinolle.

Eräs hämmästyttävimmistä asioista on Kolarin kirkonkylän jätevesien meneminen puhdistamosta Väylään. Kolarin valtuustossa on henkilöitä, jotka vastustavat kaivosta, mutten ole kuullut heidän olevan huolissaan tästä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.