Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Jo­kai­sel­le lap­sel­le lounas

Ensimmäisenä maana maailmassa Suomi päätti tarjota koululaisille maksuttoman kouluruoan. Keskellä sota-aikaa, 1943, säädettiin laki kouluruoan tarjoamisesta koululaisille maksutta. Päätöksellään eduskunta määräsi kansakoulut tarjoamaan koululaisille lämpimän lounaan.

Tällä viikolla koulut ovat sulkeneet ovensa. Maa on poikkeustilassa ja suuri osa koululaisista käy koulua kotona. Opettajat tekevät parhaansa antaessaan oppilaillaan tehtävät, etäopetusta ja henkilökohtaista ohjausta.

Monet kunnat ovat tehneet esimerkillisiä linjauksia kouluruoan tarjoamisesta. Tämä tehdään tinkimättä lasten ja kaikkien kansalaisten hyvinvoinnista ja terveydestä. Tiedämme, että osalla Suomen lapsista koululounas on päivän ainoa lämmin ateria. Poikkeusoloissa on huolehdittava tukea tarvitsevista. Yksikään lapsi ei saa nähdä nälkää.

Kannustamme kuntia pitämään huolen lasten kouluruokailusta myös poikkeusolosuhteissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.