Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: In­ves­toi­da vai jäädä pai­kal­leen?

Esko Fält ei hyväksy (LK 4.12.) Rovaniemen valtuuston päätöstä eikä yksimielistä valtuustosopimusta. Aika yliampuva on väite, että allekirjoittanut olisi katkeroitunut. Olen harmistunut, koska kunnallispolitiikassa ei arvosteta sitoutumista eikä ymmärretä pitkäjänteisen investoinnin merkitystä.

Fält epäilee investointiperustelujani, kun sanoin, ettei halli muodostu veronmaksajien taakaksi. Investointi edellyttää resursseja, mutta myös yhteistä näkemystä sen kattamisesta ja aikaansaannoksista. Investointi pitää ymmärtää laajemmaksi kuin sijoittaminen rakennuksiin, laitteisiin tai infraan. Hyvinvointi-investoinnissa tavoite on hyvinvoinnin lisääminen. Siinä hyödyt näkyvät tulevaisuudessa. Laadukkaat ja keskitetyt liikuntapalvelut edistävät kunnan houkuttelevuutta ja pitävät ihmiset terveempinä. Kun toimintakyky paranee, verokertymä voi kasvaa.

Vaikeina aikoina, jolloin resurssit ovat rajalliset, kannattaa panostaa suuriin strategisiin elinvoimainvestointeihin. Se vaatii rohkeutta ja luottamusta positiivisiin tuloksiin, kun hyödyt eivät ole heti rahalla todennettavissa. Käsitys hyvinvoinnista on kumulatiivinen: hyvinvointi tuottaa hyvinvointia.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita