Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Il­mas­toa ei pe­las­te­ta pyö­räi­le­mäl­lä

Hallituksen suunnitelmat ilmaston nimissä muun muassa pyörätieverkoston lisäämisellä ovat lappilaisen näkökulmasta kaukaa haettuja. Pyöräilyyn panostamalla ei ilmastoa auteta valta osassa Suomea. Välimatkat ovat pitkät, julkinen liikenne nimellistä ja on vuodenaikoja, jolloin ei juuri voi pyöräillä. Auto sen sijaan on välttämätön.

Nähtäväksi jää, otetaanko alueelliset lähtökohdat realistisesti huomioon, vai lähdetäänkö ideologisin perustein väkipakolla rahoittamaan verkostoa.

Tässä talous- ja ilmastotilanteessa suunnitelmat, miten pyöräilyllä autettaisiin ilmastoa, ovat hyvin kyseenalaista. Ennusteet ovat yhä karumpia molempien suhteen. Jos hallituksen tavoitteet päästöjen vähentämiseksi oikeasti olisivat kunnianhimoiset, kuten on rummutettu, autoilijoiden kurittamisen ja pyöräteiden sijaan tavoitteissa olisi mukana kasvispohjaisen ruokailun edistäminen. Vaalien jälkeen kasvisperäisen lisäämisen tukemisesta tai ilmastolle haitallisten tukien vähentämisestä ei ole enää keskusteltu.

Ilmastonmuutokseen perehtyneet tietävät, että yksi muutoksen nopeimmista aiheuttajista on eläinteollisuus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.