Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Hen­ki­lös­tön hy­vin­voin­ti syyniin

Valtuustoaloitteessani esitin teetettäväksi objektiivisen selvityksen kunnan henkilöstön ja viranhaltijoiden työhyvinvoinnista, koska olen saanut runsaasti yhteydenottoja, joissa on raportoitu epäasiallisesta kohtelusta, kuten vaimentamisesta tai muulla tavalla loukkaavaksi tulkittavasta käytöksestä. Met tehemä yhessä-henki tuntuu olevan taas hukassa. Tästä on käyty aktiivista kansalaiskeskustelua syksyn mittaan ja jotakin asialle on tehtävä viipymättä.

Ensimmäiseksi on muodostettava tilannekuva, joka onnistuu parhaiten kyselyllä. On erityisen tärkeää, että sen tekee riippumaton taho. Tulokset on julkaistava mahdollisimman pian. Se voi aiheuttaa kalabaliikin, mutta tilanteen toteamisen jälkeen on hyvä ryhtyä yhdessä hakemaan ratkaisuja, kun kissa on nostettu pöydälle. Tämä lisäisi avoimuutta.

Kunta on pyrkinyt alleviivaamaan henkilöstön hyvinvoinnin tärkeyttä. Siksi onkin nurinkurista, että olemme tällaisessa tilanteessa. Kuunteleeko kunta työntekijöitään? Välittyykö viesti? Jos epäkohtia tulee tietoon, ollaanko niihin valmiita puuttumaan?

Yksi eniten puhuttanut epäkohta kokemus sananvapauden rajoittamisesta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi