Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Äänestäminen: En­nak­ko­ää­nes­tys päättyy tiis­tai­na – Lapissa pel­lo­lai­set ää­nes­tä­neet ak­tii­vi­sim­min, Ko­la­ris­sa eniten nuk­ku­via

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Avoin kirje kau­pun­gin­hal­li­tuk­sel­le

Rovaniemen kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajan Juhani Juuruspolven (kok.) ja 1. varapuheenjohtajan Maria-Riitta Mällisen (sd.) kirjoitukset (LK 14.2.) antavat kaupunginhallituksesta eripuraisen kuvan. Organisaatiomuutos on juuri tehty ja kaupungin talous on pakkasella. 

Meillä on kaupunginhallituksessa muutakin tehtävää kuin keskinäinen kyräily. Keväälle on pitkä työlista, joka velvoittaa meitä tekemään parhaamme kaupunkilaisten eteen. Demokratian perusperiaate on, että asioista ollaan välillä eri mieltä, mutta äänestyksen jälkeen on tyytyminen enemmistön kantaan. On erikoista, että voittanut osapuoli alkaa päätöksen jälkeen jupista asioista lehtien palstoilla.

Meille on tällä kaudella muodostunut kaupunginhallituksessa hyvä ja avoin neuvottelukulttuuri. Olen vetänyt viime syksyn äitiyslomaa lukuunottamatta kaupunginhallitusryhmien väliset neuvottelut. Henki on ollut hyvä, vaikka asioista voidaan olla reippaastikin eri mieltä - sekin kuuluu demokratiaan.

Kerrataan vielä miten prosessi menee.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.