Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Avoin kirje kau­pun­gin­hal­li­tuk­sel­le

Rovaniemen kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajan Juhani Juuruspolven (kok.) ja 1. varapuheenjohtajan Maria-Riitta Mällisen (sd.) kirjoitukset (LK 14.2.) antavat kaupunginhallituksesta eripuraisen kuvan. Organisaatiomuutos on juuri tehty ja kaupungin talous on pakkasella. 

Meillä on kaupunginhallituksessa muutakin tehtävää kuin keskinäinen kyräily. Keväälle on pitkä työlista, joka velvoittaa meitä tekemään parhaamme kaupunkilaisten eteen. Demokratian perusperiaate on, että asioista ollaan välillä eri mieltä, mutta äänestyksen jälkeen on tyytyminen enemmistön kantaan. On erikoista, että voittanut osapuoli alkaa päätöksen jälkeen jupista asioista lehtien palstoilla.

Meille on tällä kaudella muodostunut kaupunginhallituksessa hyvä ja avoin neuvottelukulttuuri. Olen vetänyt viime syksyn äitiyslomaa lukuunottamatta kaupunginhallitusryhmien väliset neuvottelut. Henki on ollut hyvä, vaikka asioista voidaan olla reippaastikin eri mieltä - sekin kuuluu demokratiaan.

Kerrataan vielä miten prosessi menee.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi