Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Attendo oi­kai­see vir­heel­li­siä väit­tei­tä

Lasse Orava kirjoittaa (LK 28.10.) Attendon ja Keminmaan neuvotteluista. Teksti on voimakkaan kriittinen, minkä lisäksi se sisältää asiavirheitä. Hän antaa ymmärtää, että Attendo kiristää Keminmaata uhkailemalla siirtää ikäihmiset Kemiin. Tämä ei pidä paikkaansa.

On totta, että käymme keskustelua kunnan kanssa hoitajamitoitukseen ja kustannuksiin liittyen. Toisin kuin Orava väittää, vaatimuksia alkoi esittää kunta, ei Attendo. Keminmaa vaatii Attendo Uittomiehen hoitajamitoituksen nostamista Valviran antamaa toimilupaa korkeammaksi.

Viime aikoina on keskusteltu valtakunnallisesti sekä hoitajamitoituksen nostamisesta että hoitajapulasta. Emme vastusta korkeampaa hoitajamitoitusta, vaan kannatamme sitä ja toivomme sen parantavan työvoimapulasta kärsivän alan vetovoimaisuutta.

Keminmaa vaatii Attendo Uittomiehen hoitajamitoituksen nostamista ilman, että heillä on aikomusta maksaa muuttuneesta palvelusta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.