Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ar­vos­tus­ta kis­soil­le

Henkeen ja vereen kissaihmisenä suorastaan järkytyin, kun selasin taannoin Facebookia ja silmiini osui Meri-Lapin eläinsuojeluyhdistyksen päivitys. Yhdistykselle oli tullut yhden päivän aikana 30 kissaa. Lisäksi joku päivä sitten Pöytyällä löydettiin liikennemerkkiin hirtetty kissa. Suomessa jyllää kissaviha.

Suomessa hylätään vuosittain noin 20 000 kissaa. Luku on hälyttävän suuri hyvinvointivaltiossa. Olen tutustunut matkustellessani eri maiden kissoihin ja asenteisiin kissoja kohtaan. Useissa maissa kissoihin suhtaudutaan myönteisemmin hyötyeläiminä, jotka pitävät hiiret poissa esimerkiksi ravintoloista. Ravintoloitsijat ruokkivat ja pitävät huolta kissoista ikään kuin ”palkkana” hyvästä hiirivartiosta. Suomessa tuntuu olevan kissoja kohtaan negatiivisempi asenne.

Kissaihminen on valitettavasti huonompi kuin koiraihminen. Koiran asema on paljon arvokkaampi ja parempi kuin kissan. Jos omistaa koiran, saa enemmän ihailua osakseen. Jos kertoo omistavansa kissan, useimmiten reaktio ei ole samanlainen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita