Lapsiperheet: Tervola maksaa Lapin muh­kein­ta vau­va­ra­haa, neljä lap­pi­lais­kun­taa ko­sis­ke­lee lap­si­per­hei­tä mak­sut­to­mal­la päi­vä­hoi­dol­la

Kolumni: Timo Soini ki­roai­si myös vihreän siir­ty­män

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Al­ko­ho­lin myyntiä syytä ra­joit­taa

A-klinikan toimitusjohtaja ja lääketieteellinen johtaja Kaarlo Simojoki tuo haastattelussaan (HS 28.3.) kattavasti esiin koronavirusrajoitusten todennäköisesti turmiollisen vaikutuksen 500 000 suomalaisen alkoholin riskikäyttäjän ja varsinkin 70 000 lapsen elämään, joiden osana on kuulua riskikäyttäjän perheeseen.

On yleisesti tiedossa ja monien päättäjien hiljaisesti hyväksymäkin tosiasia, että alkoholi on maailmanlaajuisesti yksi suurimpia kehityksen jarruja. Suomen tilanne ei poikkea tästä. Ilman alkoholia meillä olisi vuosittain 17 000 rattijuoppoustuomiota ja 80 000 pahoinpitelyä vähemmän. Sairaansijatarve olisi ehkä 10 prosenttia pienempi, alkoholiin liittyviä kuolemia vuosittain 4 000 vähemmän ja poliiseilla ehkä 20 prosenttia enemmän aikaa rikosten selvittämiseen. Puhumattakaan siitä, miten monta tuhatta lasta ja nuorta vapautuisi jatkuvasta pelosta, onko isä tai äiti taas kännissä ja mitä sitten tapahtuu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.