Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Lou­nais-Suo­men poliisi ja suu­rim­mat ka­ta­ly­saat­to­ri­kier­rä­tys­yri­tyk­set ke­hit­ti­vät toi­min­ta­mal­lin ka­ta­ly­saat­to­ri­var­kauk­sien es­tä­mi­sek­si

Lapin poliisilaitos tiedotti 9. elokuuta katalysaattori- ja polttoainevarkauksista Rovaniemellä. Torstaina Lapin poliisi kertoi saaneensa kyseiseen katalysaattorivarkauteen liittyvät tekijät kiinni. Katalysaattorivarkaudet ovat valtakunnallinen ilmiö.

Katalysaattorivarkauksien ennalta ehkäisemiseksi Lounais-Suomen poliisi ja suurimmat katalysaattorikierrätysyritykset ovat kehittäneet uuden toimintamallin: jatkossa katalysaattorin myyjältä vaaditaan todistus laitteen alkuperästä. Todistuksena voi toimia esimerkiksi auton romutustodistus tai kuitti katalysaattorin vaihtotyöstä. Mukana yhteistyössä ovat kaikki neljä suurinta toimijaa.

– Tämä on merkittävä avaus sille, että kasvava ilmiö katalysaattorivarkauksien kohdalla saadaan katkaistua. Samalla tavalla kuin aiemmin on ajonestolaitteilla saatu ajoneuvovarkaudet merkittävästi vähenemään, kertoo rikosylikomisario Pälvi Suokas Lapin poliisilaitokselta.

Lapin poliisilaitos toivoo, että alueen romualan toimijat kiinnittäisivät asiaan erityistä huomiota ja ottaisivat uuden toimintamallin käytännöksi omassa toiminnassaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.